sjo-ryggsack-fjallen.jpg

STF Helags

Fjällstationen vid foten av Helagsmassivet

Helags Fjällstation ligger vid foten av Helagsmassivet i en enastående fjällmiljö. Här möts du av folklig vildmark och Sveriges sydligaste glaciär 1400 m ö h. Till Helags tar du dig via Jämtlandsfjällens södra entré, Ljungdalen med turskidor, skoter, bandvagn eller vandrandes 12km i fin fjällterräng.

Det här boendet passar grupper som vill ut på ett riktigt äventyr. Behöver ni konferera så finns möjligheter till det i matsalen vissa tider på dagen samt för mindre grupper (15-20 personer) i självhushållet i en av byggnaderna. Eller så tar ni med er grupparbeten och diskussionsfrågor att lösa under vandringen till fjällstationen. 

Helagsområdet har besökts av både pilgrimer som under medeltiden vandrade förbi på väg mot Nidaros (Trondheim) och bergsbestigare som under sent 1800-tal lät uppbringa en första stuga för att underlätta bestigningar i området. Har du tur kanske du får se en fjällräv i naturen utanför dörren.

På Helags fjällstation bor du enkelt i byggnader runt om fjällstationen. Bäddarna är fördelade på 19 flerbäddsrum, våningssängar i alla rum med sköna madrasser. Samtliga rum utom i byggnaden Gamla Östan, har elvärme och belysning. Gamla Östan som byggdes 1916 värms med ved och har fotogenlampor som belysning. Utedass och en byggnad med separata duschar samt en gemensam bastu med en liten terrass och utsikt mot Helagsmassivet. På fjällstationen finns en liten butik och en fin matsal.

SNABBFAKTA

sand.png

84 bäddar

bastu.png

Bastu

HITTA HIT

Vi kan garantera en lyckad konferens

Hej!

Jag heter Caroline och jag hjälper dig gärna att pussla ihop din konferens

RING +46 (0)280-207 00
ELLER SKICKA E-POST