sjo-ryggsack-fjallen.jpg

Pist- och ledkartor

Cykling och vandring

I Åre hittar du cykling i världsklass, ta med dig cyklen i liften och njut av farten på vägen nedför någon av lederna. I Åre Bike Park finns leder på alla nivåer - från nybörjare till den mer erfarne cyklisten. Runt i kring Åredalen finns också fina alternativ för stigcykling. Under sommaren i Åre är 7 liftar öppna som mest och du kan välja på 30 leder/stigar av varierande svårighetsgrad.

På Åreskutans sluttningar erbjuds även fina vandringsleder, några av dessa är markerade på kartan nedan, är du sugen på mer vandring i Åre är det bara att du hör av dig så berättar vi var du hittar de finaste lederna och vackraste vyerna.  

Klicka på kartan för att öppna den i ett eget fönster. 

 

Skidåkning

Böljande gröna backar eller tokbranta svarta pister. I Åre finns nedfarter både för vingliga nybörjare och erfarna fartälskare. Hur håller man koll på över 100 nedfarter och 42 liftar? Självklart med en klassisk pistkarta. Visste du att längsta nedfarten är 6,5 km lång? Och att det finns fler än 50 gröna och blå nedfarter i området?

Till säsongen 2015/2016 ritas pistkartan i Åre om för att bli mer lättläst på surfplattor och mobiler. Det innebär konkret att en del pister istället kommer att benämnas som transportvägar och vissa pister kommer att slås ihop från två till en. Med detta summeringssätt går Åre från 108 till 89 pister. Vi uppdaterar med ny pistkarta när den publiceras.

Klicka på kartan för att öppna den i ett eget fönster.