sjo-ryggsack-fjallen.jpg

Pist- och ledkartor

Skidåkning

Vemdalen består av de tre områdena Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö/Storhogna som alla är unika på sitt sätt och bjuder riktiga fjäll med härliga fallhöjder. Här kan ni åka skidor under dagarna, men det finns även möjligheter att åka kvällsåkning vissa kvällar för den som vill förlänga skiddagen. Totalt finns 58 pister och när det är som bäst sträcker sig säsongen redan från oktober till maj.

Vemdalsskalet bjuder de två fjällen Hovde och Skalsfjället. Området passar de flesta åkare och har varierande pister från blått till svart. Fjället har erbjudit utmaningar ända sedan 1936. Skalet Express, Sveriges kortaste 6-stolslift tar dig snabbt upp till backarna.

I Klövsjö/Storhogna finns pister för alla, både snällare men också de brantare och mer krävande svarta för de som söker adrenalin. Här finns 6-stolsliften Klövsjö Express som snabbt tar dig ända upp på toppen där du kan njuta av hela Klövsjös skidåkning.

I Björnrike hittar du Grizzly Express, Sveriges längsta och snabbaste stolslift och även den högsta höjdskillnaden på 470 m.ö.h. och möjliggör en nedfart på hela 2 043 m.

Klicka på bilderna för att visa dom i större format. 

Vemdalsskalet

Björnrike

Klövsjö/Storhogna

Vandring

En fjällvandring i Vemdalen är ett härligt äventyr. De korta och lättvandrade lederna är välskötta och kantade av äventyr och upplevelser. Ni väljer och vrakar bland lättvandrade naturstigar och röjda leder till levande fäbodar, brusande vattenfall, porlande fjällbäckar och massor av vackra platser för mysig picknick. Ta gärna med en liten flora i bakfickan och lär er tillsammans namnen på de blommor och växter som kantar vandringsleden. En liten kikare är heller aldrig fel att ha med. Vi har också leder som har större utmaningar där du kan övernatta i raststugor på fjället eller tälta. Totalt sett har vi 14 väl märkta leder (ledkarta köper du på vemdalen.tictail.com) och du kan dessutom vandra i nationalparken, Sonfjället.

Cykling

I Vemdalen cyklar du landsvägs- eller crosscountry. Hela området genomkorsas av slingrande stigar och grusvägar som väntar på att bli upptäckta och utforskade. Några av dem tar dig raka vägen ut i vildmarkssommaren. Längs åar, genom storskogar till glittrande sjöar och tjärnar. Andra går förbi byar och fjälljordbruk. Stanna till vid åkanter och spana efter bäver eller välj stigar som leder genom våra djurrika områden. För några av turerna rekommenderar vi att du tar med dig fiskeutrustning. Här har vi gott om fiskrika sjöar som lätt nås med cykel. Cykelkarta finns att köpa. 

Cykla eller vandra på egen hand eller boka in en egen guide för att upptäcka Vemdalen smultronställen. Stanna för en lunch och varför inte konferera utomhus mellan aktiviteterna.

VI KAN GARANTERA  EN LYCKAD KONFERENS

Hej!

Jag heter Caroline och jag hjälper dig gärna att pussla ihop din konferens


RING 0280-207 00
ELLER SKICKA E-POST